Забележителности около Кушадасъ

Кушадасъ е уникално място, на което можете да съчетаете активната почивка с посещение на някои световни забележителности. Превърнете обикновеното плажуване в незабравима екскурзия, посещавайки забележителностите в и около Кушадасъ. 


Ефес


Ефес, Кушадасъ

Древният град Ефес се намира само на около 10км от центъра на Кушадасъ и може да бъде посетен с организирана екскурзия или кола. Ефес е селище известно още през 2 хилядолетие пр. н.е.

  
 »

Къщата на Дева Мария


Къщата на Дева Мария край Ефес, Турция

Домът на Дева Мария е едновременно християнски и мюсюлмански храм намиращ се в планината Koressos (на турски: Bulbuldag - в превод - Планината на славеите) само на няколко минути път от античния град Ефес, в днешна Турция, на 7 км от селището Селчук.

  
 »

Храмът на Артемида


Храмът на Артемида

Честно казано няма да загубите много, ако пропуснете тази "забележителност". От храма на Артемида е останала само една колона. Ако все пак ви е на път за Ефес и къщата на Дева Мария, си струва да спрете. 

  
 »

Национален парк полуостров Дилек


Национален парк полуостров Дилек

Национален парк полуостров Дилек се намира едва на 20 минути път южно от Кушадасъ. Полуостровът е защитен от правителството и превърнат в национален парк, в който се съхранява уникалната фауна и флора на Дилек.

  
 »

Кервансарай Йокюз Мехмет Паша


Кервансарай Йокюз Мехмет Паша

Когато сте в Кушадасъ, задължително трябва да посетите един от най-внушителните кервансараи, останали от Османската империя, а именно - кервансарай Йокюз Мехмет Паша.

  
 »

Памуккале


Памуккале

Една от забележителностите, които е препоръчително да посетите, когато сте на почивака в Кушадасъ, е природната забележителност Памуккале. Тя се намира на около 200 км източно от Кушадасъ и екскурзиите до там обикновен продължават цял ден. 

  
 »