Крах на туризма в Турция

4 за 5 в Турция

4 за 5 или как Турция загуби 4 млн. руски туристи за 5 млрд. долара?

Крах на туризма в Турция се очертава сезона на 2016г. Според проверени източници масово руските туристи са оттеглили своите резервации. Поради тази причина 1300 хотела от егейската част на Турция и районна на Анталия - Турция са пуснати за продажба. Тази новина е изключително неприятна за туризма в Турция и нейният хотелиерски бранш.

Но... Това ще даде ли възможност на България и Гърция да развият туризма?? И ще ни научи ли на по добри обноски в обслужването и комуникациите??? Ще успеем ли да стигнем Турция???

Важна информация при пътуване до Турция с автомобил! 

Ако влизате в Турция с чужда, лизингова или фирмена кола, задължително е наличието на пълномощно преведено на турски език!

Ако влизате в Турция с фирмена кола, дори Вие сте управител на ООД / ЕООД или собственик на ЕТ нужно е изрично фирмата да упълномощи водача с правото да управлявата колата на територията на Турция

Пълномощното се извежда при нотариус. Със завереното от нотариус пълномощно следва да отидете в лицензирана преводаческа фирма, която да извърши легален превод на Вашето пълномощно на турски език. 

В преводаческата фирма нотариално завереното пълномощно на български език се прикрепва към превода на турски език и се поставят печат на кантората за преводи. 

Според информация от турското посолство документа дори трябва да бъде легализиран, за което трябва да предвидите още поне 3 работни дни. 

Целият процес по

превод и легализация на Вашето пълномощно за пътуване в Турция

можете да извършите във фирма Давитоз

Преводи на пълномощното за пътуване в Турция можете да поръчате онлайн, а Вашите документи да получите от офисите на Давитоз в София, Пловдив, Варна, Бургас или по пощата. 

Цените за превод на документи и пълномощни на турски език в Давитоз са от 19 до 29 лева на страница в зависимост от документа и срока за извършване на превода на турски език

 

 

 


Коментари

 1. Candie
  Candie
  That's the peercft insight in a thread like this.
 2. Millie
  Millie
  That's not even 10 mietnus well spent!
 3. Соня Каменова
  Соня Каменова
  Аз определено, НЕ смятам, че каквото и да се случва в Турция ще изгуби туристическият си пазар. А по - отношение на българина и неговият маниер да ломоти, като няма работа и да ломоти два пъти повече, като има, не зная дали ще успеем да се възползваме от тъй - неприятно създалата се ситуация в Турция. Но... Турция си е Турция!!!
  • Bertha
   Bertha
   Deep thought! Thanks for cornuibntitg.
  • Kaden
   Kaden
   Hats off to wheevor wrote this up and posted it.