Плажовете в Кушадасъ

Кушадасъ разполага с голям брой плажове. Част от плажните ивици са покрити с мек пясък, а други – със ситни камъчета. Популярни плажове в Кушадасъ са: Градския плаж, Дългия плаж, плаж на Националния парк, Плажът на любовта, плаж Kustur, Дамския плаж, Сребърния плаж, Златния плаж, плаж на Острова на гълъба, Райския плаж...

Кушадасъ от едната си страна е изцяло отворен към морето и там се разполагат плажовете. Водата, като цяло е чиста навсякъде, има много атракции, но не на всички плажове има ситен пясък. Така или иначе, всеки от тях е достъпен за туристите и може да стигнете до някои пеша, а до други - за няколко минутки с долмусчета /маршрутки


Градският плаж на Кушадасъ


Градският плаж на Кушадасъ

Downtown beach -Това е градският плаж на Кушадасъ. Има много заведения, предлагат се чадъри и шезлонги и единственият недостатък е, че няма пясък, а чакъл или по-едър пясък, примесен с камъчета. Плюсовете му са, че е абсолютно безплатен за туристите и се намира на 5 минутки от центъра.

  
 »

Дългият пясъчен плаж. Кушадасъ


Дългият пясъчен плаж. Кушадасъ

Long beach- Дългият пясъчен плаж и кристално чистата вода са най-подходящи за плуване и водни спортове. Намира се на 6 км южно от Кушадасъ, между Batihan хотел и Nazilli site и до там можете да отидете с Sahil Siteleri минибусчета на всеки 5 минути. 

  
 »

Дамският плаж. Кушадасъ


Дамският плаж. Кушадасъ

Ladies beach- Това е дълъг 1 км пясъчен плаж, намиращ се на 5 минути с кола, или на 20 минутки пеша от Кушадасъ. Разполага с всичко, за което можете да се сетите - от чадъри, шезлонги, барчета и ресторантчета до всякакви видове водни спортове. Много посещаван е, особено в събота, предимно от местното население.

  
 »

Зеленият плаж. Кушадасъ


Зеленият плаж. Кушадасъ

Green beach -На 5 минути с кола от центъра и на 5 минутки пеша от Ladies beach. Сравнително спокоен, дори през почивните дни, предпочитан повече от местните хора. Малък и закътан, подходящ за спокойно излежаване на плажа или мързеливо да се опъвате върху дюшека в моренцето. Освен, че е със ситен пясък има още едно много силно предимство - половината част от него е покрита с трева и много палмови дървета, под които можете да прекарате на хладинка целия ден.

  
 »

Папаз плаж. Кушадасъ


Папаз плаж. Кушадасъ

Papaz beach- Другото му име е Змийският остров. Покрит е с чакъл и се намира съвсем близо до центъра на града - само 10 минутки пеша. Предлагат се чадъри и шезлонги, има и няколко заведения. Всъщност това не е остров, а малък полуостров, от лявата страна на ‘Птичият остров’, който Ви предоставя възможността да избирате между два плажа. В зависимост от времето и посоката на вятъра, можете да изберете северния или югозападния.

  
 »

Кущур Бийч плаж. Кушадасъ


Кущур Бийч плаж. Кушадасъ

Kushtur beach- Намира се на 5 км северно от Кушадасъ. Това е един от най-предпочитаните плажове, най-вече заради дългата 1 км пясъчна ивица. Тук също се предлагат всички видове водни спортове, чадъри, шезлонги, има много заведения, а в допълнение към всичко това, има и банкомат и игрища за плажен волейбол. Избягвайте го, обаче, през почивните и празнични дни - навалицата е огромна.

  
 »

Pamucak beach


Pamucak beach

Pamucak beach- На 10 км северно от града и на 5 км от древният град Ефес се намира Pamucak beach. Това е един от най-дългите и най-широки плажове - 10 км дължина и 80 метра ширина. През средата на плажа минава реката Kucuk Menderes и се влива в морето. Чадъри и шезлонги, като и много заведения и водни атракции са на разположение на туристите. Има и още една изключителна атракция - конна езда или езда на камили.

  
 »

Baradan bay beach


Baradan bay beach

Baradan bay beach- Baradan beach е сравнително по-отдалечен от другите плажове - на 30 минути с автомобил или 25 километра. Има и маршрутки до там, ако нямате възможност да пътувате с личен автомобил. По-приятният начин да отидете до този плаж, обаче е, с корабче. Корабчетата тръгват от пристанището всеки ден около 10 часа сутринта и стигат до плажа за около 1 час. Самият плаж представлява заливче, заобиколено от високи скали, обрасли с борови дървета. Има подходящи условия и за пикник, като за туристите има разположени в горичката дървени маси и огнища за барбекю. Това е едно от предпочитаните места за почивка от местните жители.

  
 »

Pigeon island beach


Pigeon island beach

Pigeon island beach- Това е частен платен плаж, разположен на брега на острова. Идеален е за плувци и гмуркачи в прозрачно-чистите, дълбоки води.

  
 »

National park beaches


National park beaches

National park beaches- Тези плажове са разположени на около 300 километра югозападно от курорта. Плажовете на Icmeler, Aydinlik, Kavakli и Karasu са най-големите, сред множеството уединени плажове и заливчета в парка. Водите са изключително чисти и много подходящи за гмуркане. От всички, обаче, само Ичмелер е пясъчен. Всички плажове в района са спокойни, като повечето са обградени от борови гори. Представете си как си почивате под сянката на някое борово дърво, върху топлия пясък, а около Вас - тишина. Това може лесно да стане реалност - само хванете минибусчетата, тръгващи от Кушадасъ на всеки 30 минути.

  
 »